template-browser-not-supported

Noticias

Un equipu d'estudiantes la Universidá d'Uviéu va competir en Cantabria pola XIV Lliga d'Alderique G9

El grupu de la institución asturiana ta constituyíu por Inmaculada Álvarez Lorenzo (grau en ADE), Paula Arias Cancio (grau en Filosofía), Sara Conejero Bárganos (doble grau en ADE y Derechu), Arturo Guerrero Pérez (grau en Química) y Silvia Pérez Nanclares (doble grau en ADE y Derechu)

El Campus de la Universidá de Cantabria (UC), el Palaciu de La Madalena y el Parlamentu de Cantabria van acoyer del 10 al 12 d'abril les pruebes de la XIV edición de la Lliga d'Alderique del Grupu 9 (G9) d'Universidaes. La Universidá d'Uviéu va tar representada, nesta ocasión, por Inmaculada Álvarez Lorenzo (grau en ADE), Paula Arias Cancio (grau en Filosofía), Sara Conejero Bárganos (doble grau en ADE y Derechu), Arturo Guerrero Pérez (grau en Química) y Silvia Pérez Nanclares (doble grau en ADE y Derechu). Esti equipu imponer na fase local celebrada apocayá n'Uviéu.

L'equipu asturianu va allegar acompañáu del representante institucional de la Universidá d'Uviéu, el catedráticu de Filosofía del Derechu y director del Grupu d'Alderique, Roger Campione, y del profesor titular de Derechu Procesal y director d'área del Serviciu de Publicaciones, Marcos Lloreo, que va exercer como xuráu na Lliga d'Alderique.

Van Participar nel certame les 9 universidaes del G9 -Cantabria, Castiella La Mancha, Estremadura, Illes Balears, La Rioxa, Navarra, Uviéu, País Vascu y Zaragoza-, según la Universidá de Murcia como entidá collaboradora, con un total de 44 estudiantes, que van defender la tema ¿La intelixencia artificial va dexar obsoleto al profesoráu?

La competición inaugurará'l miércoles, 10 d'abril, a les 19.45 hores, nel Palaciu de La Madalena y, darréu, va tener llugar el VIII certame Meyor Discursu G9.

La facultaes de Ciencies Económiques y Empresariales y de Derechu van allugar dende les 9.00 hores del xueves, día 11, los distintos alderiques, cuartos de final y semifinales, que se van desenvolver a lo llargo de too el día, produciéndose a les 20.00 hores l'anunciu de los finalistes.

A lo último, el Parlamentu de Cantabria va ser la see de la final, el día 12, a les 12.00 hores,  ente qu'una hora dempués va repitise l'alegatu ganador del certame al Meyor Discursu y a les 13.15 hores, la entrega de premios y clausura de la XIV Lliga d'Alderique G9.

El patrocinadores institucionales de la Lliga d'Alderique G9 son el Parlamentu de Cantabria, el Conceyu de Santander, el Palaciu de la Madalena y Santander Convention Bureau.