template-browser-not-supported

Noticias

La Universidá d'Uviéu conmemora'l Día Internacional de la Muyer

L'actu institucional va ser el marcu escoyíu para la presentación de la campaña audiovisual ‘Les muyeres nel mio mundu’, que pretende rindir homenaxe a muyeres referentes y encetar los desafíos para llograr la igualdá real | El rector Ignacio Villaverde va lleer el manifiestu ellaboráu pola Rede d'Universidaes pola Igualdá de Xéneru para la Excelencia Universitaria (RUIGEU) | La institución académica va desenvolver amás les meses redondes ‘Rompiendo'l techu de cristal’ y ‘Muyeres nun mar de posibilidaes’

La Universidá d'Uviéu conmemora mientres esta selmana y la siguiente'l Día Internacional de la Muyer, que se celebra oficialmente'l vienres, 8 de marzu. L'actu institucional, al que ta convidada tola comunidá universitaria, va desenvolvese mañana, a les 11:30 hores, nel Edificiu Históricu, cola participación d'Ignacio Villaverde, rector de la Universidá d'Uviéu, al pie de otres autoridaes académiques. Mientres l'actu, el rector va lleer el manifiestu de la Rede d'Universidaes pola Igualdá de Xéneru para la Excelencia Universitaria (RUIGEU). 

La institución académica va presentar amás n'este mesmu actu una campaña audiovisual, llamada Les muyeres nel mio mundu, que foi realizada coles aportaciones de barganal d'una trentena de persones de la comunidá universitaria, ente estudiantáu, personal docente ya investigador y personal técnico de xestión d'alministración y servicios. La Unidá d'Igualdá, adscrita al Vicerrectorado de Relaciones Institucionales y Coordinación, qu'hai promovido la iniciativa, quixo treslladar a les persones que formen parte de la Universidá d'Uviéu dos entrugues: ¿Cuálos son los tos referentes femenines? y ¿Cuálos tienen de ser los próximos pasos pa llegar la igualdá real? Ente les muyeres citaes como referentes, apaecen nomes tan variaos como Margarita Salas, Rosa Luxemburgu, Nina Berg, Ragnhild Lund, Marica Andallón, Anita Sirgo, Aitzole Araneta, Alicia Ramos, Marina Sáenz, Philomena Franz, Yolanda Fontanil, Fatima Mernissi, Rosa Parks, Marie Curie, Malala Yousafzai, Vandana Shiva, María de Maeztu, Hagnódice, Gerda Lerner, Kate Millet o María Luisa Castellanos, y otros nomes venceyaes a les vivencies más personales como madres o güeles.

Como preámbulu al actu institucional, el día 7 de marzu, coincidiendo cola celebración del 21 Foru d'Empléu de la Universidá d'Uviéu, desenvolver nel Palaciu d'Esposiciones y Congresos d'Uviéu la mesa redonda “Rompiendo'l techu de cristal”. Esti eventu, moderáu pola directora de la área d'Igualdá, Paz Menéndez, cuntó cola participación de María Jesús Álvarez, directora del Institutu Asturianu de la Muyer; Amelia Ozores, HR Manager de Chemours Spain; Marian Hurlé, HR Business Partner de Merkle Spain; Diana Gato, responsable de Formación, Desenvolvimientu y Talentu de Saint Gobain Glass, y Eva Pando, directora de la Fundación Caxa Rural d'Asturies.

Pela so parte, la Cátedra Milla de la Conocencia: Xixón Azul entamó la mesa redonda "Muyeres nun mar de posibilidaes. Salíes profesionales de les egresadas de la Escuela Cimera de Marina Civil de Xixón", que tien llugar, nel Salón d'Actos de la Escuela Cimera de la Marina Civil, el 12 de marzu de 2024, a les 11:15 hores. Van Intervenir María González Acebal, prácticu de la Corporación del Puertu Badea d'Alxecires; Amada Vallín Llorente, xefe de Máquines de Transmed; María Goretti de la Fonte Sánchez, inspectora de Seguridá Marítima de la Capitanía Marítima d'Avilés; Rocío Berdasco Muñoz, responsable de Caltenimientu de la Planta Loxística de Amazon; Robeca Menéndez González, capitán de la Marina Mercante de la Naviera Mureloil.

Documents