template-browser-not-supported

Noticias

La Universidá d'Uviéu diseña un dispositivu para predicir posibles hinchentes nel Campus de Xixón

El sensor sofitar en datos meteorolóxicos para prevenir les crecíes del regueru de San Miguel acordies con les precipitaciones rexistraes y nun riquir caltenimientos | L'aparatu foi desenvueltu y fabricáu pol grupu LPWAN, integráu por profesores, estudiantes y ciudadanos comenenciudos en soluciones del internet de les coses | El dispositivu rinde homenaxe a Martin Cooper, inventor del teléfonu móvil en 1973 y Premio Princesa d'Asturies 2009, y Arlene Harris y la so visión del internet de les persones

L'equipu LPWAN del MediaLab de la Universidá d'Uviéu diseñó y fabricó un dispositivu electrónicu que va dexar sollertar de les crecíes nel regueru de San Miguel y prevenir asina posibles hinchentes nel Campus de Xixón mientres la temporada d'agües. Esti nuevu dispositivu, llamáu sensor de Cooper n'homenaxe al inventor del teléfonu móvil, foi desenvueltu como un nodo conectáu por LoRa, una técnica de comunicación física per radiu, sincronizada col internet de les coses. El nuevu sensor sofitar en datos meteorolóxicos para predicir les crecíes del regueru acordies con les precipitaciones rexistraes y nun riquir caltenimientu.

Ramón Rubio, director de la Cátedra MediLab, destaca que yá s'asitió un dispositivu y tán pindios d'allugase otros cuatro. Rubio recuerda que, en 2018, rexistróse unu hinchente qu'afectó a equipamientos universitarios del campus emplegaos polos estudiantes mientres les práctiques de llaboratoriu de diverses asignatures. “Nun podemos dexar qu'esta situación repitir”, comenta'l director de la cátedra.
 
El grupu LPWAN conformar profesores, estudiantes y ciudadanía comenenciudes en soluciones IoT (internet de les coses) para la ciudá. “Ye un exemplu d'innovación abierta, ciencia ciudadana y collaboración ente organizaciones, yá que collaboramos tamién coles cátedres 5G y Smart Cities”, destaca Rubio. Los responsables del grupu son Nacho Rodríguez Larrad, Óscar Gijón y Daniel Rodríguez Moya. El nuevu sensor rinde homenaxe a Martin Cooper, inventor del teléfonu móvil en 1973 y Premio Princesa d'Asturies 2009, y Arlene Harris y la so visión del internet de les persones.

Documents