template-browser-not-supported

Noticias

Un equipu d'investigación de la Universidá d'Uviéu recibe'l Premiu NAOS a la promoción de l'actividá física nel ámbitu escolar

Los investigadores, pertenecientes al Departamentu de Ciencies de la Educación, recueyen el galardón pol proyectu ‘Más movimientu y más aprendizaxe’, una iniciativa para amontar l'actividá física diaria n'escolares | El xuráu destaca del proyectu galardonáu que aúna les asignatures d'Educación Física y de Matemátiques d'una forma innovadora qu'aumenta los niveles d'actividá física ensin menguar l'aprendizaxe matemáticu

L'equipu d'investigación EDAFIDES de la Universidá d'Uviéu recibió'l Premiu NAOS, na so edición 2022, na categoría dedicada a la promoción de la práctica de l'actividá física nel ámbitu escolar. El investigadores de la institución académica, pertenecientes al Departamentu de Ciencies de la Educación, recoyeron el galardón pol proyectu tituláu Más movimientu y más aprendizaxe. Proyectu interdisciplinar para amontar l'actividá física diaria n'escolares.

El xuráu destacó del proyectu galardonáu que aúna les asignatures d'Educación Física y de Matemátiques d'una forma innovadora qu'aumenta los niveles d'actividá física ensin menguar l'aprendizaxe matemáticu. El autores del trabayu destaquen que, al evaluar les resultancies d'esta iniciativa, poner de manifiestu que la población estudiantil que participó non solo aumentó'l tiempu d'actividá física selmanal, sinón que tamién asimiló muncho meyor el conteníu matemático en comparanza cola enseñanza tradicional, lo que demuestra que l'actividá física tamién puede ameyorar l'aprendizaxe y el rendimientu académicu.

Los galardones, nes sos distintes categoríes, apurriéronse ayeri na see central de l'Axencia Española de Seguridá Alimentaria y Nutrición (AESAN), de la cai Alcalá 56, de Madrid. L'actu d'entrega cuntó cola presencia de la la directora executiva de la AESAN, Isabel Peña Rei, que recordó la necesidá d'incentivar modelos alimentarios non solu promotores de salú sinón tamién ambientalmente sostenibles.

Semeya: AESAN

Documents