template-browser-not-supported

Noticias

Crue ve crucial definir el futuru del financiamientu de la Iniciativa Universidaes Europees para asegurar la so continuidá

Crue Universidaes Españoles ve crucial definir el futuru del financiamientu de la Iniciativa Universidaes Europees para asegurar la so continuidá, y esquizar sinergias con otros programes europeos, nacionales y rexonales. España cunta cola participación de 44 universidaes n'aliances europees y ye el tercer país con más instituciones universitaries nestos consorcios

La presidenta de Crue Universidaes Españoles y rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, asistió esti xueves al II Forum of European Alliances, celebráu na antigua fábrica testil Fabra i Coats de Barcelona, por cuenta de la Presidencia española del Conseyu de la Unión Europea. L'alcuentru axunta hasta esti vienres, 15 de setiembre, a representantes de 430 instituciones d'Educación Cimera de 35 países (miembro UE más Islandia, Noruega, Albania, Bosnia y Herzegovina, Montenegro, Macedonia del Norte, Serbia y Turquía). Dende'l so llanzamientu en 2017, la Iniciativa d'Universidaes Europees impulsó la creación de 50 aliances.

Para la presidenta de Crue, la Iniciativa Universidaes Europees ye un gran proyectu estratéxicu para'l Sistema Universitariu Español, y l'alta participación demuestra l'interés de les universidaes españoles pola internacionalización. Amás, destacó que al marxe de la definición del financiamientu, ye importante desenvolver títulos conxuntos; ameyorar la comunicación para prestigiar marcar Universidaes Europees, y fortalecer la dimensión de la investigación nes aliances, tal que indica l'informe Progress of University Alliance Projects de laAgencia Executiva Europea d'Investigación, publicáu'l pasáu mes d'abril.

L'II Forum inaugurar el ministru d'Universidaes en funciones, Joan Subirats, xuntu col vicepresidente para la Promoción del Estilu de Vida Européu de la Comisión Europea, Margaritis Schinas; el xefe del Departamentu d'Investigación y Universidaes de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nadal, y l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni. La primer edición d'esti foru entamar mientres la Presidencia Francesa de la Unión Europea, en xunu de 2022.

Na inauguración, el ministru d'Universidaes, indicó que l'alcuentru en Barcelona busca ser un espaciu de reflexón» nel qu'aldericar sobro los beneficios que supunxo la iniciativa de les Aliances y, tamién, sobro les torgues que tienen de superase, como'l financiamientu, la reconocencia europea de títulos y graos, acreditación o aseguramientu de la calidá de los estudios. Nesti sentíu, Subirats recordó que les competencies n'Educación nun son de la Unión Europea, sinón de los Estaos miembru.

Pela so parte, Margaritis Schinas, destacó'l «esitosu» trabayu de les instituciones españoles pa impulsar les aliances y sorrayó, igualmente, la importancia d'encetar un procesu imaxinativu» de tresformamientu del financiamientu de les aliances. «Ye esencial p'algamar los oxetivos» y «faer d'Europa un destín mundial del talentu», dixo, de la que manifestó'l so deséu de que nel Fórum materialícense propuestes concretes.