template-browser-not-supported

Noticias

La UPNA asume la presidencia del G-9 d'Universidaes na Asamblea Xeneral de Rectores y Rectores celebrada en Pamplona

Nel alcuentru, el grupu amosó la so solidaridá col pueblu de Marruecos y coles sos instituciones d'educación cimera al traviés de la Conferencia de Presidentes d'Universidá (CPU)

La Universidá Pública de Navarra (UPNA) asumió la presidencia del Grupu 9 d'Universidaes na xunta de l'Asamblea Xeneral de Rectores y Rectores celebrada güei, llunes 11 de setiembre, na institución navarra. Na xunta, el grupu amosó la so solidaridá col pueblu de Marruecos y coles sos instituciones d'educación cimera. Nesti sentíu, púnxose de manifiestu que se va volver a entamar la collaboración coles universidaes marroquines que caltien el G-9 al traviés del CPU (Conférence deas Prèsidents D'Université) del país en cuanto la situación dexar. 

Per otru llau, l'asamblea amosó la so esmolición pol esplegue normativu de la Llei Orgánica del Sistema Universitariu (LOSU)sobremanera pol financiamientu necesaria para cumplir colos compromisos de dicha llei. Coles mesmes, tamién se conoció l'informe referente a les actividaes del campus dixital compartíu del G-9, que'l so director ye'l catedráticu de la UPNA David Benitu Pertusa. Esti postreru indicó que la nueva ufierta formativa “online” para profesoráu, PAS y estudiantes de doctoráu va amontar a partir de 2024 el so númberu de places nun 25%. 

Asistieron a l'Asamblea de Rectores y Rectores del G-9 el rector de la UPNA, Ramón Gonzalo; el rector de la Universidá de Cantabria, Ángel Palacios (institución que venció'l testigu de la presidencia a la UPNA); el rector de la Universidá de Castiella-La Mancha, José Julián Garde López-Brea; el rector de la Universitat de -yos Illes Balears, Jaume Carot Giner; el rector de la Universidá de La Rioxa, Juan Carlos Ayala Calvo; el rector de la Universidá de Murcia, José Luján Alcaraz; la rectora de la Universidá del País Vascu, Eva Ferreira García; el rector de la Universidá de Zaragoza, José Antonio Mayoral Murillo; y el secretariu xeneral del grupu, Jorge Martín Castro.