template-browser-not-supported

Noticias

Inés Peñuelas Sánchez va ser la nueva vicerrectora de Sostenibilidá, Movilidá y Mediu Ambiente de la Universidá d'Uviéu

Profesora de la área d'Inxeniería Mecánica, ye la directora del Institutu Universitariu de Tecnoloxía Industrial d'Asturies dende l'añu 2016 | Peñuelas Sánchez sustitúi nel cargu a Sandra Velarde Suárez quien, al frente del vicerrectorado, redactó'l primer Plan Xeneral d'Infraestructures de la universidá 

Inés Peñuelas Sánchez, profesora de la área d'Inxeniería Mecánica, va ser la nueva Vicerrectora de Sostenibilidá, Movilidá y Mediu Ambiente de la Universidá d'Uviéu. Asina lo comunicó güei el rector, Ignacio Villaverde, a los presentes nuna xunta celebrada na Escuela Politécnica d'Inxeniería de Xixón, nel marcu de les xuntes semestrales que tienen llugar en tolos campus de la institución académica. Peñuelas va sustituyir nel cargu a Sandra Velarde, catedrática de la área d'Enerxía. 

Inés Peñuelas Sánchez ye doctora Inxeniera Industrial, profesora titular del Departamentu de Construcción ya Inxeniería de Fabricación de la Universidá d'Uviéu. Ye directora del Institutu Universitariu de Tecnoloxía Industrial d'Asturies (IUTA) dende l'añu 2016. Miembru del grupu d'investigación acreditáu SIMUMECAMAT -Simulación Numbérica, Modelización, Caracterización Mecánica y Optimización Microestructural de Componentes Industriales- centra'l so ámbitu de trabayu na simulación numbérica y nos modelos de comportamientu de materiales metálicos y biomateriales.

El rector, Ignacio Villaverde, quixo aprovechar el relevu pa estimar la dedicación de l'hasta agora vicerrectora de Sostenibilidá, Movilidá y Mediu Ambiente, Sandra Velarde. “Sandra realizó un escelente trabayu al mandu de esta área” señaló, y añedió que “de la so mano y en collaboración cola vicegerencia d'Infraestructures, salió'l primer Plan Xeneral d'Infraestructures de la Universidá d'Uviéu, que marca'l camín a siguir tocantes a ordenación urbana de los campus y ufierta un modelu de meyora en términos calidable espacial, modernización, adecuación a les normatives vixentes y eficiencia”. Amás, de la redacción de dichu plan, Velarde punxo en marcha numberoses acciones nel campu de la eficiencia enerxética, -puntos de recarga de vehículos d'usu corporativu; automatización d'encendíu y apagáu en diversos edificios, sistemes de autoconsumo por aciu plaques fotovoltaicas, sustitución de puntos de lluz tradicional por lluminaries LED, etc-.