template-browser-not-supported

Noticias

La Universidá d'Uviéu conmemora'l Día Internacional de la Muyer visibilizando el papel de la muyer nel deporte

L'actu institucional celebra nel Edificiu Históricu y cuenta cola presencia de deportistes como l'alpinista Rosa Fernández, la regatista Ángela Pumariega, l'atleta Lucía Alonso o la presidenta del Club de Balonmano La Calzada, Manuela Fernández

 

La Universidá d'Uviéu diseñó un curiosu programa d'actividaes para conmemorar esti 8 de marzu'l Día Internacional de la Muyer. L'actu institucional d'anguaño, que tien llugar el mesmu miércoles, a partir de les 9:30 hores, nel Edificiu Históricu, va encetar la relación ente muyer y deporte y va cuntar, pa ello, cola presencia de destacaes deportistes como l'alpinista Rosa Fernández Rubio, la regatista Ángela Pumariega, l'atleta Lucía Alonso o la presidenta del Club de Balonmano La Calzada, Manuela Fernández.

Esti actu institucional va ser inauguráu na Aula Magna, a les 9:30 hores, por Ignacio Villaverde, rector de la Universidá d'Uviéu, y Paz Menéndez Sebastián, directora d'área d'Igualdá. A les 10:00 hores, va tener llugar xuna mesa redonda sobro Patrociniu del deporte femenino, que, moderada pola periodista Cristina Gallu, va cuntar cola presencia de Plácido Rodríguez Guerrero y Javier Fernández del Ríu, en representación de la Universidá d'Uviéu; l'alpinista Rosa Fernández y Leticia Prau, de Motive.

Darréu, a les 11.30 hores, l'Aula Gradiada del Edificiu Históricu, va acoyer la mesa redonda sobro Realidaes del deporte femenino, en van aldericar Ángela Pumariega, Lucía Alonso y Manuela Fernández.

La ceremonia de clausura va desenvolver a les 12.30 hores y va correr al cargu de Humberto Rodríguez Solla, vicerrector de Relaciones Institucionales y Coordinación, que va apurrir tamién los premios a los meyores trabayos fin de máster y tesis doctorales sobro violencia de xéneru. 

Más allá del actu institucional, son numberosos los centros que prepararon actividaes pal Día Internacional de la Muyer, que s'enllarguen prácticamente mientres tola selmana. La relación d'actos ye la siguiente:

Presentación del Fondu Feministes Asturianes na Biblioteca Xovellanos 
Facultá de Comerciu, Turismu y Ciencies Sociales Xovellanos

El martes, 7 de marzu, a les 13:00 hores, va tener llugar la presentación del Fondu Feministes Asturianes na Biblioteca Xovellanos, de Xixón. Ente otros miembros de la comunidá universitaria, la inauguración va cuntar cola presencia del rector y de la impulsora del fondu, la profesora Lourdes Pérez González. La entrada ye llibre hasta completar aforu.

Actu homenaxe ‘Miraes Violetes, asturianes que faen historia'
Facultá de Formación del Profesoráu y Educación

El Salón d'Actos de la Facultá de Formación del Profesoráu y Educación celebra'l martes, 7 de marzu, a partir de les 19:00 hores, l'actu homenaxe Miraes Violetes, asturianes que faen hestoria, enmarcáu nel proyectu de sensibilización feminista y de xéneru Miraes Violetes, entamáu por MASPAZ, en collaboración cola Universidá d'Uviéu, la Conseyería de Presidencia del Principáu d'Asturies, L'Axencia Asturiana de Cooperación, y el Conceyu de Xixón. L'actu, que tien yá l'aforu completu, va cuntar col zarru musical de Víctor Manuel. 

Conversación ente Cristina González Morán ya Inés Suárez Ramón
Escuela Politécnica d'Inxeniería de Xixón

L'Asociación Universitaria IEEE Branch Chapter entamó xuna charra tamién con ocasión del Día Internacional de la Muyer na que van participar la profesora Cristina González Morán, directora Xeneral d'Universidá, ya Inés Suárez Ramón, directora de la Escuela Politécnica d'Inxeniería de Xixón. La charra va tener llugar el miércoles, 8 de marzu, a les 12:00 hores, na Aula Magna del Aulariu Sur del Campus de Xixón. 

Xornada de trabayu intercultural ‘El pensamientu islámicu y la realidá de la muyer nel Islam' 
Departamentu de Filosofía

El Salón de Graos del Departamentu de Filosofía del Campus d'El Milán va acoyer el xueves, 9 de marzu, a les 15:30 hores, la xornada de trabayu intercultural, que lleva por títulu El pensamientu islámicu y la realidá de la muyer nel Islam y que va correr al cargu de Nassira Sediri, profesora, intérprete y traductora d'árabe y llicenciada en Llingua y Lliteratura Árabe pola Universidá de Tunis L'Esquitar (Túnez). Sediri ye, amás, máster en Xéneru y Diversidá pola Universidá d'Uviéu. Esta xornada enmarcar nes sesiones del títulu propiu d'esperta universitaria en Interculturalidad, Xusticia y Cambéu Global de la Universidá d'Uviéu

Charra coloquiu sobro ‘La llegada de les muyeres a la hestoria de la filosofía'
Departamentu de Filosofía

El vienres, 10 de marzu, de 12:00 a 14:00 hores, l'Aula 05 del Departamentu de Filosofía del Campus El Milán va acoyer charrar-coloquiu con Concha Roldán Panaderu, Mercé Mediavilla Martínez y Noelia Bonu Gómez, sobro La llegada de les muyeres a la hestoria de la filosofía. Esti actu ta pensáu como un puntu d'alcuentru, en redol a la temática mentada, d'alumnáu y profesoráu de bachilleratu y universidá, y asociaciones como la SAF, la REF, Filósofes na Hestoria y Women's Legacy. 

La profesora Isabel Menéndez ufierta la conferencia "Novies a la fuga. Les muyeres aprienden a querese, y el cine cuntar"

Centru de Servicios Universitarios d'Avilés
M. Isabel Menéndez Menéndez, catedrática de Comunicación Audiovisual de la Universidá de Burgos, va ufiertar el llunes, 13 de marzu, a les 19:00 hores, nel Centru de Servicios Universitarios d'Avilés, la conferencia Novies a la fuga. Les muyeres aprienden a querese, y el cine cuntar.