template-browser-not-supported

Noticias

La Universidá d'Uviéu y el Conceyu de Xixón roblen un nuevu conveniu qu'aumenta l'aportación del consistoriu en 1,5 millones d'euros en 4 años

L'alcuerdu tresañal, ratificáu güei por Conseyu de Gobiernu de la Universidá, va desenvolver dende 2023 a 2026 y recueye una cuantía de 924.600 euros cada añu | El conceyu xixonés va ameyorar mientres 2023 l'asfaltáu de les cais Blasco de Garay y Pedro de Lucuze y va desenvolver l'enllaz ente la biblioteca aulariu y el Xardín Botánicu | El Conseyu de Gobiernu da lluz verde a l'actualización de salarios de el investigadores 'Ramón y Cajal' y a la convocatoria de 20 places de contratáu doctor y de titular d'universidá por estabilización

El Conseyu de Gobiernu de la Universidá d'Uviéu ratificó, na sesión celebrada esta mañana, el nuevu conveniu robláu col Conceyu de Xixón, qu'amonta en mediu millón d'euros en cuatro años l'aportación que realiza'l consistoriu xixonés a la institución académica. Ente les actuaciones a financiar recoyíes nel documentu, destaquen como novedaes la meyora de los espacios de la redolada del campus, la creación del Arquivu d'Hestoria Oral o'l Proyectu Educativu de Ciudad Xixón. Amás, inclúi acciones que yá figuraben en convenios anteriores como l'aportación económica pa les cuatro cátedres Milla de la Conocencia (Xixón Sostenibilidá, Xixón Smart Cities, Medialab y Xixón Azul), el financiamientu de beques o premio fin d'estudios, les ayudes a la movilidá d'estudiantes o les aportaciones pal Institutu Universitariu de Tecnoloxía Industrial d'Asturies, el Programa Universitariu pa Mayores o'l Xardín Botánicu. 
 
El conveniu col Conceyu de Xixón ta previstu pal periodu 2023-2023 y va tener xuna cuantía añal de 924.600 euros. El rector de la Universidá d'Uviéu, Ignacio Villaverde, esplicó que "l'oxetu del documentu ye afitar y ameyorar el marcu de desenvolvimientu d'actividaes d'interés mutuu pa dambes instituciones" y valoró de forma bien positiva l'alcuerdu alcanzáu col consistoriu. Tocantes a la meyora d'infraestructures, esplicó que, ente les primeres actuaciones a desenvolver mientres l'añu 2023 figura la meyora del asfaltáu de les cais Blasco de Garay y Pedro de Lucuze y Ponce y el desenvolvimientu del enllaz ente la biblioteca aulariu y el Xardín Botánicu. Amás, tamién se contemplen pa más palantre la optimización de les infraestructures deportives del campus, la meyora de les siendes piatonales del paséu fluvial Peña Francia, nuevu moblame urbanu o la implantación del carril bici y el so enllaz cola rede urbana. 
 
El conveniu col Conceyu de Xixón tamién inclúi la creación del Arquivu d'Hestoria Oral, un espaciu pa la documentación ya investigación en redol al patrimoniu inmaterial constituyíu pola memoria oral y audiovisual de la sociedá asturiana. El puntu de partida ye'l depósitu de los fondos orales qu'anguaño integren l'Arquivu de Fontes Orales pa la Hestoria Social d'Asturies (AFOHSA) nes dependencies del Muséu del Pueblu d'Asturies y la so apertura pa consulta. Con ello, tratar de garantizar l'accesu a dichos fondos per parte de la comunidá científica y la sociedá asturiana polo xeneral, según xenerar sinergias, al traviés de la puesta de mancomún de recursos y el fortalecimientu de la collaboración futura en redol a proyectos rellacionaos col patrimoniu inmaterial y la memoria oral.
 
Per otru llau, el Conseyu de Gobiernu de la Universidá d'Uviéu dio lluz verde a la desafectación d'una finca asitiada ente l'Avenida de la Pecuaria y l'Avenida del Xardín Botánicu. El terrén, que tien xuna superficie de 18.743 metros cuadraos, nun ta destináu a usos universitarios.
 
Actualización de los salarios del Programa Ramón y Cajal
 
Na xunta celebrada esta mañana, tamién s'aprobó l'actualización de los salarios nos contratos vixentes dientro del programa Ramón y Cajal, tal que se contemplaba dientro del I Plan Tresañal d'Investigación y Recursos Humanos 2022-2023. En concretu, dichu plan, ente les midíes empobinaes a l'atracción de talentu, incluyía xuna cofinanciación del costu por contratu del Programa Ramón y Cajal hasta un total de 50.000 euros brutos añales -nos que ta incluyida la cuota empresarial- y determinábase qu'esta medría podría alcordase en Conseyu de Gobiernu pa los contratos yá vixentes, como s'aprobó esta mañana.
 
Places de estabilización de profesoráu
 
El Conseyu de Gobiernu dio lluz verde a la convocatoria d'un total de 20 places de profesoráu por estabilización, correspondiente a la Ufierta Pública d'Empléu del 2021. En concretu, son 14 places de contratáu doctor por estabilización (11 d'elles por concursu oposición y trés per concursu) y seis places de titular d'universidá por estabilización, toes elles por concursu. Coles mesmes, el Conseyu de Gobiernu aprobó los modelos de concursos pa titular universitariu y pa profesor contratáu doctor, según les comisiones de selección d'estes places. 
 
Documents