template-browser-not-supported

Noticias

La Cátedra Cogersa propón ampliar la cualificación del alumnáu de la Universidá d'Uviéu sobro economía circular.

Eugenia Suárez Serrano, profesora titular d'Organización d'Empreses, asume la dirección de la cátedra | Para l'añu 2022, la cátedra plantégase la creación d'un comité d'espertos univesitarios n'economía circular

La Cátedra Cogersa va realizar nos próximos meses un analís de les competencies rellacionaes cola economía circular nos distintos planes d'estudiu de grau y máster de la Universidá d'Uviéu, col fin de detectar llagunes y proponer llínees d'actuación que dexen, ente otros oxetivos, ampliar la cualificación y l'empleabilidá del alumnáu en rellacionar con esta materia. 
 
Coles mesmes, la cátedra va crear anguaño un comité d'espertos n'economía circular, nel que van participar persones investigadores de la Universidá d'Uviéu de les distintes disciplines académiques. 
 
Na xunta de la Comisión de siguimientu de la cátedra celebrada güei, na que participó la xerente de Cogersa, Paz Orviz; la nueva directora, Eugenia Suárez, espunxo como oxetivu estratéxicu pa la próxima etapa "intensificar la conocencia sobro Economía Circular na Universidá d'Uviéu". Coles mesmes, apostó por "ampliar la transversalidad de l'acción dientro de la institución académica, incluyendo la collaboración con otres cátedres d'empresa ya institucionales". Igualmente, indicó que se van impulsar "les relaciones de cooperación cola redolada empresarial y potenciar la innovación y tresferencia nesti ámbitu, qu'ufierta enormes oportunidaes llaborales".
 
Eugenia Suárez ye profesora titular d'Organización d'Empreses y foi vicerrectora d'Acción Tresversal y Cooperación de la Empresa de la Universidá d'Uviéu. El pasáu 1 d'abril dio'l relevu al mandu de la Cátedra Cogersa al catedráticu de Tecnoloxía del Mediu Ambiente, Herminio Xastre, que dirixiera la mesma dende la so creación, a finales de 2018.