template-browser-not-supported

Noticias

La Universidá d'Uviéu dexa'l testigu a la de Cantabria para coordinar la Nueche Europea de el Investigadores nel G9

L'eventu de divulgación científica denomináu anguaño G9Missions va tar dedicáu a les misiones de la UE | La Universidá d'Uviéu va centrar na misión destinada al cáncer

La Universidá d'Uviéu venció'l testigu a la de Cantabria para coordinar anguaño la Nueche Europea de el Investigadores, unu de los más grandes eventos de divulgación científica d'Europa que va tener llugar el próximu 30 de setiembre. 
 
L'eventu va desenvolver de forma conxunta en 13 ciudaes españoles al traviés d'un consorciu encargáu del proyectu que ta integráu poles instituciones del Grupu 9 d'Universidaes (G-9) al traviés de les sos unidaes de cultura científica y de la innovación y que va coordinar la Universidá de Cantabria, en llogrando financiamientu de la Comisión Europea para desenvolver esti eventu mientres dos años.   
 
El proyectu, denomináu anguaño "Go for the Missions!" (G9 Missions), va tar centráu nes cinco misiones europees d'investigación ya innovación de la Unión Europea coles mires de plantegar soluciones a los grandes problemes sociales en tol mundu. Estes misiones enfocar nel Cáncer, lideráu pola Universidá d'Uviéu; Adaptación al Cambéu Climáticu incluyendo'l Tresformamientu Social, Agua y océanos, Ciudaes intelixentes y climáticamente neutres y Salú del suelu y Alimentos. Toes elles van contribuyir a los oxetivos del Pactu Verde Européu, el Plan Européu de Llucha contra'l Cáncer y los Oxetivos de Desenvolvimientu Sostenible (ODS).
 
La iniciativa, de dos años de duración, englobará los dos eventos principales el 30 setiembre 2022 y el 29 setiembre 2023, dos xornaes en díes internacionales clave rellacionaos coles misiones y una parte crucial dirixida a los centros educativos con metodoloxía innovadora y arreyando a tola comunidá educativa. Tres cada añu, va realizase un estudiu para analizar l'impactu producíu nos distintos colectivos. 
 
Un proyectu internacional
La Nueche Europea de el Investigadores, que se celebra en más de 370 ciudaes del continente, ta financiada pola Comisión Europea so les Acciones Marie Skłodowska-Curie (MSCA) –iniciativa para fomentar les carreres científiques n'Europa–, que s'enmarca en Horizonte Europa, Programa Marco d'Investigación ya Innovación de la Unión Europea. Los sos principales oxetivos son averar la figura de les y el investigadores a la ciudadanía por que se conoza'l so trabayu y los beneficios qu'apurren a la sociedá, según fomentar la elección d'una carrera científica ente l'estudiantáu esaniciando les barreas de xéneru.
#NIGHTG9 #NIGHTspain #EuropeanResearchersNight