template-browser-not-supported

Noticias

El Conseyu d'Universidaes otorga la acreditación institucional a la Escuela Cimera de Marina Civil de la Universidá d'Uviéu

Esta reconocencia garantiza la calidá académica global del centru y dexa la renovación automática de los títulos qu'ufierta teniendo en cuenta'l so sistema internu de xestión calidable | El vicerrector de Xestión Académica, José Miguel Arias, afirma qu'esti sellu supon un finxu relevante' para la Universidá d'Uviéu que suma'l segundu centru con esta acreditación

El Conseyu d'Universidaes otorgó la acreditación institucional a la Escuela Cimera de Marina Civil de la Universidá d'Uviéu. Esti sellu garantiza la calidá académica global del centru y dexa la renovación automática de los títulos qu'ufierta teniendo en cuenta'l so sistema internu de xestión calidable.  El Conseyu d'Universidaes dio lluz verde a esta acreditación institucional n'unu resolvimientu dictáu esti 16 de payares. 
 
Para llograr la acreditación institucional, la Escuela Cimera de Marina Civil tuvo que superar dos requisitos fundamentales:
  • Anovar la acreditación inicial de, siquier, la metá de los títulos oficiales de grau y máster qu'imparte'l centru. 
  • Cuntar cola certificación de la implantación del so sistema de garantía internu calidable. La Escuela Cimera de Marina Civil llogró esta certificación de la implantación del so sistema de garantía de la calidá [certificación AUDIT de ANECA] esti branu.
El vicerrector de Xestión Académica, José Miguel Arias, afirma que se trata d'un finxu relevante" para la Universidá d'Uviéu al sumase la Escuela Cimera de Marina Civil a la Escuela Politécnica d'Inxeniería de Xixón n'ostentar esta acreditación. Otros dos centros de la Universidá d'Uviéu --la Facultá de Derechu y la Facultá de Comerciu, Turismu y Ciencies Sociales Xovellanos-- trabayen yá nel llogru de la certificación AUDIT. 
 
Esti cursu van empecipiar, amás, el procedimientu de certificación la Facultá d'Economía y Empresa, la Facultá de Xeoloxía, la Facultá de Formación del Profesoráu y Educación, y la Facultá Padre Ossó.
 
La acreditación institucional tien d'anovase antes del intre de cinco años dende la fecha de llogru.
 
Esta reconocencia institucional de centros d'universidaes públiques y privaes introducir pol Real Decreto 420/2015, de 29 de mayu, de creación, reconocencia, autorización y acreditación d'universidaes y centros universitarios qu'establez, nel so artículu 14, el procedimientu, les condiciones y los requisitos qu'han de cumplir los centros d'universidaes públiques y privaes pa llograr la acreditación institucional. El resolvimientu de 7 de marzu de 2018, de la Secretaría Xeneral d'Universidaes, dicta instrucciones sobro'l procedimientu pa la acreditación institucional de centros.