template-browser-not-supported

Noticias

La Xunta Electoral Central alcuerda que les elecciones a rector realizar por aciu votación electrónica

El procedimientu va incluyir un doble factor de autenticación, conformáu pel corréu electrónicu corporativu y el teléfonu móvil que'l so númberu conste na intranet corporativa de la Universidá d'Uviéu. Para exercer el derechu de votu por medios electrónicos va ser imprescindible verificar el númberu de teléfonu móvil al traviés de la intranet corporativa hasta'l día 8 de febreru de 2021, inclusive. La campaña electoral va desenvolver ente'l 28 de xineru y el 10 de febreru, y la votación va tener llugar el 12 de febreru. Llueu va publicase xuna guía informativa del procesu de votación

La Xunta Electoral Central, axuntada güei llunes, 18 de xineru, alcordó que les elecciones a Rector de la Universidá d'Uviéu realícense finalmente por aciu un sistema de votación electrónica (ver enllaz al alcuerdu). Coles mesmes, de conformidá col alcuerdu del Conseyu de Gobiernu, incluyóse nel procedimientu un doble factor de autenticación, conformáu pel corréu electrónicu corporativu y el teléfonu móvil que'l so númberu conste na intranet corporativa.
 
Pa exercer el derechu de votu por medios electrónicos nes presentes elecciones va ser imprescindible verificar el númberu de teléfonu móvil al traviés de la intranet corporativa, nel estremáu información personal, hasta'l día 8 de febreru, inclusive. La declaración del númberu de teléfonu móvil va realizase siguiendo los pasos que figuren nel Manual pa la confirmación del teléfonu móvil (ver enllaz). 
 
Coles mesmes, la Xunta Electoral Central alcordó habilitar un procedimientu de votu antemanáu específicu pa esta votación nos siguientes términos:
 
1. Los miembros de la comunidá universitaria que, por escarecer d'un teléfonu móvil disponible y habilitáu pa recibir el PIN de votación o aquellos nos qu'allegue xuna imposibilidá física material pa exercer el derechu de votu de manera electrónica mientres tol periodu de votación van poder faelo anticipadamente.
 
2. Al oxetu indicáu nel apartáu anterior, les papeletes y sobres de votación van tar a disposición de el electores, previa confirmación de cita, na Secretaría Xeneral y nel Rexistru Xeneral y Rexistros auxiliares de la Universidá d'Uviéu dende'l día 28 de xineru de 2021.
 
3. El votante va introducir la papeleta de votación nel sobro electoral, que va incluyir n'otru de mayor tamañu xuntu con una fotocopia del so DNI, pasaporte, tarxeta universitaria, permisu de conducir o otru documentu identificativo de calter oficial, acompañando nel so casu el preséu probatorio qu'acredite la imposibilidá física material pa exercer el derechu de votu de manera electrónica mientres tol periodu de votación, si fuera esta la causa alegada.
 
Esti segundu sobro va dirixise al Presidente de la Xunta Electoral Central y nel so remite l'elector va indicar el so nome y apellíos, el sector de la comunidá universitaria al que perteneza y la Mesa a la que se tope adscritu, roblando  de forma qu'encruz el llugar por onde dichu sobre foi zarráu. El sobre va poder ser depositáu nel Rexistru Xeneral y nos Rexistros Auxiliares de la Universidá d'Uviéu o unviáu per corréu certificáu.
 
4. Solamente van computase los votos antemanaos qu'axunten los requisitos enantes establecíos y que, bien fueren presentaos nos Rexistros de la Universidá o bien unviaos per corréu, tengan entrada nel Rexistru Xeneral o Auxiliares de la Universidá d'Uviéu antes del día darréu anterior al de la votación.
 
5. El presidente de la Xunta Electoral va curiar los votos antemanaos y va facer llegar al presidente de la Mesa Electoral constituyida al efeuto, sía que non, antes del zarru de la votación.
 
6. De comprobase qu'un elector exerció'l derechu de votu electrónicamente, va considerase qu'arrenunció al votu antemanáu, nun tomándose este en considerancia y faciéndose constar tala circunstancia na acta correspondiente.
 
Llueu va publicase xuna guía informativa del procesu de votación.
 
Calendariu electoral
 
28 de xineru al 10 de febreru: campaña electoral.
11 de febreru: xornada de reflexón.
12 de febreru: votación.
15 de febreru: proclamación provisional de la candidatura electa.
16 y 17 de febreru: reclamaciones frente a la proclamación provisional de la candidatura electa.
18 de febreru: resolvimientu de reclamaciones frente a la proclamación provisional de la candidatura electa, proclamación definitiva de Rector y publicación.