template-browser-not-supported

Noticias

La Escuela Politécnica d'Inxeniería de Xixón llogra la acreditación institucional

El Conseyu d'Universidaes echó voz de el llogru de la acreditación institucional de la Escuela Politécnica d'Inxeniería de Xixón de la Universidá d'Uviéu

Nel Real Decreto 420/2015 sobro creación, reconocencia, autorización y acreditación d'universidaes y centros universitarios, introducir nel so capítulu III la acreditación institucional de centros d'universidaes públiques y privaes frente al modelu de acreditación de títulos universitarios oficiales.
 
Darréu, en marzu de 2018, publicóse xuna resolvimientu de la Secretaría Xeneral d'Universidaes, coles instrucciones sobro'l procedimientu de solicitú de la mentada nueva "acreditación Institucional".
 
De magar, casi 100 centros universitarios españoles llograron la acreditación institucional. Galicia, con 26, y País Vascu, con 19, son les comunidaes con más centros acreditaos.
 
La Escuela Politécnica d'Inxeniería de Xixón ye'l primeru de los 18 centros universitarios asturianos (incluyendo propios y adscritos) que llogra la acreditación institucional. Ye unu de los 29 centros universitarios españoles que llogró esta acreditación institucional certificando primeramente'l so sistema de xestión por aciu el programa AUDIT de la ANECA (Axencia Nacional d'Evaluación de la Calidá y Acreditación).
 
Pa llograr la acreditación institucional, ye imprescindible:
 
Anovar la acreditación inicial de, siquier, la metá de los títulos oficiales de grau y máster que s'imparten nel centru. La Escuela Politécnica d'Inxeniería de Xixón pasó la primer renovación de la acreditación de toles sos titulaciones oficiales, a esceición del Grau n'Organización Industrial, que la so verificación tuvo llugar en xunetu de 2018.
Cuntar cola certificación de la implantación del so sistema de garantía internu calidable, empobináu a la meyora continua de la formación que s'ufierta a los estudiantes. La Escuela Politécnica d'Inxeniería de Xixón llogró esta certificación de la implantación del so sistema de garantía de la calidá a empiezos d'añu [por aciu el programa AUDIT de ANECA].
 
Otros dos centros de la Universidá d'Uviéu tán yá trabayando nel llogru del AUDIT: la Escuela de Marina Civil y la Facultá Xovellanos.