template-browser-not-supported

Noticias

4.769 estudiantes van esaminar de la EBAU n'Asturies la próxima selmana

Les pruebes desenvolver ente'l martes 6 y el xueves 8 de xunu en 16 allugamientos asitiaos n'Uviéu, Xixón, Avilés, Mieres, Llangréu, Ribesella, Cangas, L.luarca y Tapia de Casariego

Un total de 4.769 estudiantes esamínense anguaño n'Asturies de la Prueba d'Evaluación de Bachilleratu para l'Accesu a la Universidá (EBAU) na so convocatoria ordinaria, que se va desenvolver ente'l martes, 6 y el xueves, 8 de xunu. El númberu ye cimeru al añu anterior, cuando s'inscribieron 4.407 estudiantes. Les pruebes van llevar a cabu en 16 allugamientos, asitiaes n'Uviéu, Xixón, Avilés, Mieres, Llangréu, Ribesella, Cangas, L.luarca y Tapia de Casariego. Trés estudiantes van realizar la prueba nes aules universitaries del HUCA. La convocatoria de xunetu va tener llugar ente los díes 5 y 7.

Les sedes van ser les siguientes: 

-    Uviéu  
    o    Aulariu A – Campus d'Humanidaes. 
      o    Aulariu A – Facultá d'Economía y Empresa. 
      o    Aulariu 2 – Facultá d'Economía y Empresa.
     o    Aulariu de Ciencies Xurídicu-Sociales. Facultá de Derechu.
-    Xixón
      o    Aulariu Sur – EPI Xixón
      o    Aulariu Norte – EPI Xixón
      o    Edificiu Polivalente – EPI Xixón
-    Avilés
      o    IES Nº5
      o    IES Ramón Menéndez Pidal
      o    IES Carreño Miranda -  
 Mieres
      o    Campus de Mieres
-    Llangréu  
    o    IES Jerónimo González. Sama de Llangréu -  
 Empobine  
    o    IES Avelina Cerra. Ribesella.
-    Suroccidente  
    o    IES Cangas
-    Occidente  
    o    IES Marqués de Casariego. Tapia  
    o    IES Carmen y Severu Ochoa. L.luarca

Los estudiantes de Bachilleratu tendrán d'esaminase de les 4 asignatures, que constitúin la fase d'accesu, cursaes en segundu de Bachilleratu según la modalidá ya itinerariu realizáu. Cada exerciciu de la fase d'accesu va calificar de 0 a 10 puntos. La calificación d'esta fase va ser la media aritmética de les calificaciones llograes en caúna de les materies, espresada nuna escala de 0 a 10 puntos con trés cifres decimales y arrondada a la milésima. Esta calificación tendrá de ser igual o superior a 4 puntos pa faer media cola calificación final del bachilleratu.

La nota de la EBAU va calcular en base a un 60% de la calificación final del Bachilleratu (NMB) y un 40% de la calificación de la fase d'accesu de la prueba (CFA). va entendese qu'un estudiante axunta los requisitos d'accesu cuando la resultancia d'esta fórmula sía igual o superior a 5 puntos. La nota máxima nesta fase ye de 10 puntos.

Aquellos estudiantes que quieran xubir nota p'aportar a los sos estudios universitarios tendrán de presentase amás a la fase d'almisión. Va Consistir na evaluación de les materies d'opción del bloque d'asignatures troncales de segundu cursu de Bachilleratu. Les materies d'esta fase nun riquir ser cursaes nel bachilleratu pa ser evaluaes na prueba y los estudiantes podrán esaminase d'un máximu de 4 asignatures. La nota final una vegada realizaes dambes fases (accesu y almisión) va algamar un máximu de 14 puntos.
 

Documents