Doctoráu

Ufierta 2016/2017

  • Programa de Doctoráu en Biotecnoloxía Alimentaria

    Información Xeneral

    Presentación: El Doctoráu apurre formación avanzada pa la investigación nes distintes árees de conocencia de la Biotecnoloxía Alimentaria. L'amplia ufierta de llínees d'investigación que puede atopase más palantre, va dexar al estudiante optar pola especialización investigadora que más s'axuste a los sos oxetivos nuna área concreta de trabayu. Asímismo, el programa capacita al alumnu pa desenvolver llabores de comunicación y tresmisión de conocencia.

    Accesu y almisión: Los requisitos van ser los xenerales pal accesu a los Programes de Doctoráu.

    Tocantes a la formación previa, va deber de ser similar a la proporcionada pol Máster en Biotecnoloxía Alimentaria impartíu nesta Universidá.

    Requisitos específicos del programa pa presentar y defender la propuesta de Tesis: Pa faer la presentación y defensa acordies con la normativa de Doctoráu Internaciona, l'alumnu tendrá de tener conocencies avanzaes d'idioma inglés o, nel so defectu, d'otru idioma oficial de la UE, nel momentu de la presentación y defensa de Tesis.

    Documentos rellacionaos

    Web oficial

    Llínees de Investigación

    ÁREES BÁSIQUES

    Epidemioloxía molecular de bacteries patóxenes tresmitíes por alimentos. Bacteries patóxenes emerxentes de plantes d'interés agroalimentario. Asesoramientu nutricional. Nutrición y avieyamientu. Nutrición y deporte. Métodos bioquímicos d'evaluación de la calidá de los productos pesqueros. Aplicación de técniques proteómicas al estudiu d'alimentos d'orixe marín. Revalorización d'especies marines infrautilizadas (refugues). Estudiu de nuevos procesos tecnolóxicos de caltenimientu esfrecíu de productos marinos. Bacteries del ácidu láctico. Técniques de PCR (Polymerase Chain Reaction) n'alimentación. Enzimes y lleldos vínicas. Patoloxía microbiana. Biotecnoloxía de Lleldos. Xenética de recursos naturales.

    PRODUCCIÓN

    Cultivos in vitro. Fitorremediación. Producción de carne. Apicultura. Acuicultura. Camperes. Entomoloxía. Programes de meyora xenética en cultivos intensivos. Xestión de pesquerías marines. Xestión y caltenimientu de recursos xenéticos animales. Xenética de poblaciones. Aprendizaxe automáticu

    ANALÍS Y EVALUACIÓN

    Caracterización de variedaes de mazana de sidra en base a la so composición bioquímica. Analís d'alimentu. Detección analítica. Calidá en procesos de producción.

    INXENIERÍA

    Separación y recuperación de proteínes de borrafes d'industries alimentarias. Fermentadures de sueru lácteo, de sidra y de cerveza. Tratamientos biolóxicos d'agües residuales industriales. Desenvolvimientos tecnolóxicos y analises reológicos de nuevos productos lácteos y cárnicos. Seguridá alimentaria, modelos de crecedera microbiolóxica.Separaciones con membranes. Meyora de procesos nes industries de tresformamientu de ceberes. Control calidable de ceberes y derivaos. Caracterización de los vinos producíos nes distintes denominaciones d'orixe. Ensugáu de xeles, agar-agar, productos de la industria alimentaria. Cristalización, baturiciu, disolventes, cristalización reactiva. Estimación de propiedaes térmiques d'ácidos grasos. Diseñu de intercambiadores de calor con y ensin cambéu de fase.

    SOCIOECONOMÍA

    Comportamientu del consumidor y distribución comercial. Marketing de relaciones y calidá del serviciu. Derechu Comuñal y Política de consumidores. Planificación de la producción. Diseñu de redes loxístiques. Eficiencia y desenvolvimientu rexonal. Eficiencia y productividá del sector agrariu. Formación y capital humanu. Economía llaboral. Evaluación económica del sector agroalimentario. Distribución espacial de l'actividá económica.

    Contactu

    Centro Internacional de Posgráu

    Plaza de Riego, s/n, 33003 - Uviéu

    Teléfonu:
    985 10 40 75 / 985 10 40 76
    Fax:
    985 10 49 59

    Coordinación :

    • Adriana Laca Pérez

    Tesis en curso

    • Reducción y reutilización de agua de proceso de industrias alimentarias mediante técnicas de separación con membranas
      Autor
      Suárez García, Adrián
      Director
      Francisco Amador Riera Rodríguez
      Título en inglés
      Reduction and reuse of process water from food industries using membrane separation techniques
      Aprobación del plan
      24/05/2012
    • Adsorción y biodegradación combinada de compuestos fenólicos en aguas residuales industriales
      Autor
      González Combarros, Rosana
      Director
      Mario Díaz Fernández
      Título en inglés
      Combined adsorption and biodegradation of phenolic compounds in industrial wastewaters
      Aprobación del plan
      30/05/2012
    • Mecanismos de interacción entre bifidobacterias y sus exopolisacáridos con poblaciones microbianas intestinales humanas
      Autor
      Ríos Covián, David
      Director
      Clara González de los Reyes-Gavilán
      Título en inglés
      Mechanism of interaction between bifidobacteria and their exopolysaccharides with human intestinal microbial population
      Aprobación del plan
      21/06/2012
    • Control de bezo(a)pireno (BaP) en procesos de ahumado de la industria alimentaria
      Autor
      Ledesma Santiso, Estefanía
      Director
      José Mario Díaz Fernández y Manuel Rendueles de la Vega
      Título en inglés
      Benzo(a)pyrene (BaP) control in smoking processes of food industry
      Aprobación del plan
      21/06/2012
    • Procesos de separación y purificación del ácido lactobiónico por fermentación de suero lácteo para uso comercial.
      Autor
      Orcajo Lago, Janire
      Director
      José Mario Díaz Fernández y Manuel Rendueles de la Vega
      Título en inglés
      Separation and purification processes of lactobionic acid from fermented whey broth for commercial uses.
      Aprobación del plan
      21/06/2012
    • Resistencia, virulencia y seguimiento epidemiológico de clones emergente de Salmonella entérica a lo largo de la cadena alimentaria
      Autora
      García Fierro, Raquel
      Directora
      Mª del Rosario Rodicio Rodicio
      Título en inglés
      Resistance, virulence and epidemiological surveillance of emergent clones of Salmonella enteric along the food chain
      11/04/2013
    • Hacia los alimentos fermentados libres de aminas biógenas
      Autora
      Díaz García, María
      Directores
      Miguel Ángel Álvarez González y Mª Cruz Martín Martín
      Título en inglés
      Towards biogenic amine-free fermented foods
      Aprobación del plan
      30/04/2013
    • Caracterización funcional de la microbiata intestinal en algunos trastornos inmunológicos
      Autora
      Hevia González, Arancha
      Directores
      Abelardo Margolles Barros y Borja Sánchez García
      Título en inglés
      Toward a better understanding of gut microbiota functionality in some immune disorders
      Aprobación del plan
      30/04/2013
    • Uso de marcadores moleculares en mejora y trazabilidad en patata (Solanum tuberosum)
      Autora
      López Vizcon, Claudia
      Directores
      Eva García Díaz y Felisa Ortega Villamanzo
      Título en inglés
      Use of molecular markers for improvement and traceability of potato(solanum tuberosum)
      Aprobación del plan
      30/04/2013