Másteres universitarios

  • Máster Universitariu en Biotecnoloxía Alimentaria

    Datos xenerales

    Idiomes nos que s'imparte:
    Español
    Places:
    20
    Duración:
    1 añu (60 creitos ECTS)
    Precio orientativo:
    36,25 €/creitu
    Requisitos d'accesu:

    Cualquier persona que tengan un títulu universitariu oficial español, o bien un títulu expedíu por una institución d'enseñanza cimera del EEES que faculte nel país expedidor del títulu p'aportar a enseñances oficiales de Máster. Coles mesmes tamién van poder cursar esti máster alumnos con un títulu estranxeru (esternu al EESS) homologado, o ensin homologar siempres que'l nivel de formación sía equivalente a los títulos de grau y que faculte nel país expedidor p'aportar a enseñances oficiales de Máster.

    El perfil más indicáu pa esti Máster ye'l de llicenciáu, diplomáu o graduáu, preferentemente n'árees esperimentales, tecnolóxiques o biosanitarias, anque se contempla y promueve la participación d'árees económiques y sociales, con interés nel sector alimentario. Resulta esencialmente importante la capacidá ya interés de los candidatos, sía'l que quier la so formación previa, nel so acercamientu al campu. Delles indicaciones d'esti interés pueden ser: esperiencies previes nel sector industrial o investigador, la proximidá temática al sector alimentario y, polo xeneral, l'interés amosáu na práctica por adquirir formación adicional y trabayar pal sector de l'alimentación.

    Modalidá:
    Presencial
    Horariu:
    De llunes a vienres, de 16:00h a 20:00h.
    Llugar de impartición:
    Facultá de Química d'Uviéu

    Salíes profesionales

    Los egresados van tener un perfil profesional que-yos dexará trabayar como técnicos n'industries alimentarias o organismos oficiales rellacionaos cola alimentación, o bien desenvolver un perfil investigador pa siguir una carrera investigadora nes árees rellacionaes cola alimentación y la producción d'alimentos.

    Plan d'estudios

    Les asignatures distribuyir en 4 bloques bimensuales y la formación base entamar nos siguientes módulos:

    • Área biolóxica y bioquímica
    • Área tecnolóxica
    • Área de seguridá, analís y calidá
    • Área socioeconómica
    • Área esperimental
    • Práctiques esternes

    ASIGNATURES

    PRIMER SEMESTRE (18 creitos ECTS)
    • Alteraciones y Enfermedaes Microbianes Asociaes a los Alimentos (3 ECTS)
    • Control y Meyora de la Producción Primaria d'Alimentos (3 ECTS)
    • Diseñu de Sistemes de Procesu na Industria Alimentaria (3 ECTS)
    • Xestión Económica y Marketing na Industria Alimentaria (3 ECTS)
    • Nutrición Humana: Nuevos Alimentos pa Nuevos Tiempos (3 ECTS)
    • Técniques Instrumentales Aplicaes al Analís Químico y Sensorial d'Alimentos (3 ECTS)
    SEGUNDU SEMESTRE (18 creitos ECTS)
    • Equipos y Biorreactores na Industria Alimentaria (3 ECTS)
    • Industries Alimentarias (3 ECTS)
    • Marcu Xurídicu de l'Alimentación (3 ECTS)
    • Seguridá, Hixene y Calidá Alimentaria (3 ECTS)
    • Tratamientu de Efluentes y Borrafes de la Industria Alimentaria (3 ECTS)

    Optatives (escoyer 1 ente les 3 propuestes):

    • Diseño d'Esperimentos (3 ECTS)
    • Diseñu de Procesos y Producción (3 ECTS)
    • Técniques Moleculares en Biotecnoloxía y Seguridá Alimentaria (3 ECTS)
    MODULO ESPERIMENTAL

    Metodoloxía d'Esperimentación n'Alimentación (6 ECTS). va realizar en 6 llaboratorios distintos a lo llargo del cursu.

    PRÁCTIQUES ESTERNES (6 ECTS)

    van realizar en periodos de 2 meses n'empreses ya instituciones del ámbitu agroalimentario de la rexón a lo llargo del cursu.

    TRABAYO FIN DE MÁSTER (12 ECTS)

    Va Ser un trabayu individual que se va asignar nos dos primeros meses del cursu y va poder ser presentáu en xunu o xunetu.

    Información detallada sobre'l plan d'estudios:
    http://sies.uniovi.es/ofe-pod-jsf/ofertaFormativaServlet?codigo=MBIOTE02

    Contactu

    • Facultá de Químicaz
      Departamentu d'Inxeniería Química y Tecnoloxía del Mediu Ambiente
      Avda. del Cristu, 8 - 33006 Uviéu
      Teléfonu:
      985 10 34 39 / 985 10 34 38 / 985 10 34 36 / 985 10 62 26 / 985 10 34 41

    Coordinación :

    • Manuel Rendueles
      Teléfonu:
      985 10 62 26
      mrenduel@uniovi.es
    • Francisco Riera
      Teléfonu:
      985 10 34 36
      far@uniovi.es
    • José Mario Díaz
      Teléfonu:
      985 10 34 39
      mariodiaz@uniovi.es
    • Eva García Vázquez
      Teléfonu:
      985 10 27 26
      egv@uniovi.es

    Otras webs del máster: